CONSELLS DEL SEAFI DE CARCAIXENT PER A TORNAR A L´ESCOLA AMB BON PEU

Publicado en septiembre 09, 2014 con Sin Comentarios

Després d’un estiu de vacances i ple d’activitats i diversió, arriba el mes de setembre i és moment de tornar a l’escola. Tornar a la rutina, a vegades pot ser una tasca complicada, per això vos donem alguns consells que faran la tornada a l’escola més senzilla:

Organitzar horaris diaris amb una rutina clara i sistemàtica: una o dos setmanes abans cal apropar-se i recuperar de forma progressiva rutines de son, de higiene, d’ alimentació, d’estudi i d’activitats lúdiques. Tornen feines diàries oblidades, com preparar la roba i la motxilla el dia abans, o l’esmorzar per el matí, però recordeu, no tot es feina seguirem tenint temps d’oci que podem aprofitar al màxim.

Preparar tot el material necessari en antelació: llibres, llibretes, agenda, llapis de colors… Cal contar amb l’ajuda dels xiquets i implicar-los amb il·lusió en la compra i la preparació del material. Per exemple, demanar que ajuden a forrar els llibres o a ficar-los el nom, començar a llegir-los buscant novetats…

Condicionar un espai per a l’estudi en casa: facilitar al xiquet/a un espai propi i apropiat per a l’estudi. Un lloc confortable, amb bona il·luminació i tot el que necessite ajudarà al nostre fill/a a que millore l’hàbit i rendiment en l’estudi.

Fer alguna activitat per a recuperar l’hàbit de lectura, de narració oral y de redacció: Per exemple, una visita a la biblioteca municipal i emprar els llibres que mes els agraden per a llegir de manera divertida, o redactar un diari de vacances, recollint fotografies i moments divertits viscuts.

Parlar al teu fill/a del inici del curs amb energia i optimisme. Visualitzar els aspectes positius que pot tindre tornar a l’escola. Com fer activitats que els agraden, la possibilitat de jugar, estar en amics, de créixer com a persones i aprendre coses noves… tot i que això suposa un esforç, treball i responsabilitat. També pots utilitzar la teua tornada al treball com un model positiu per a ell, la teua actitud conta molt!

Elegir les activitats extraescolars: aquestes activitats els estimulen la imaginació, els mantenen en contacte amb els companys, potencien l’aprenentatge de noves habilitats, i en el cas dels esports, els ajuden a mantenir-se en forma i créixer sans i actius. Poden aprendre mil i una coses!!! Recordeu que s’han de triar tenint en compte les necessitats, interessos i disponibilitat del xiquet/a.

Acompanyar els primers dies d’escola: intentar dur-lo/a i anar a per ell/a a l’eixida. Si no és possible, desprès a casa pots estar disponible per a escoltar el teu fill/a i que ens explique les novetats, les pors, compartirem les anècdotes. Això li donarà seguretat i confiança, sobretot, si el vostre fill/a comença en un nou centre o es menut/da.

Demostrar al teu fill/a el teu interés real per l’escola participant al màxim de les activitats i del mon escolar: reunions amb tutors i AMPA, relació amb altres pares i mares, així com participar d’activitats extraescolars.

Una vegada comencen les classes s’ha de treballar un poc cada dia: Això els acostuma a no deixar les tasques que se’ls encomanen per a l’últim moment. Perquè s’habituen hem de reforçar-los i felicitar la feina ben feta.

Recordeu estar atents en classe,
mirar als ulls, respectar el torn
de paraula i evitar distraccions

Comentarios para CONSELLS DEL SEAFI DE CARCAIXENT PER A TORNAR A L´ESCOLA AMB BON PEU estan ahora cerrados.