Bloc-Compromís: El govern de Carcaixent autoritza un “mercaet” privat per als caps de setmana

CARTEL-MERCADILLO

Publicado en junio 18, 2014 con Sin Comentarios

Comunicat Bloc-Compromís:

[Carcaixent, 18 de juny de 2014] Des de la regidoria de mercat, el seu titular Fernando Cortell, negocia la celebració setmanal d’un mercat gestionat per una empresa privada a la zona de l’Eroski que seria els diumenges, sense escoltar les associacions de comerç local ni l’oposició.

Segons l’acta del dia 28 de maig la Junta de Govern, integrada per PP i PSD, va adoptar per unanimitat l’acord d’autoritzar una empresa alacantina la celebració setmanal, en diumenge, d’un Mercat de Rastro amb un màxim de 50 participants, que vindrien de fora de la localitat, al marge de l’ordenança i de la regulació existents.

El Grup Municipal Bloc-Compromís va plantejar els seus dubtes en comissió informativa, i les respostes des de les delegacions de Comerç i Mercat, a través dels seus titulars, Garrigues i Cortell no va fer més que evidenciar la improvisació i descoordinació amb què funciona l’equip de govern municipal, que va demostrar que ni tan sols es llig les actes que s’aproven en les Juntes de Govern.

La regidora de Comerç, Blanca Garrigues, va admetre que els començos locals no han sigut consultats i que des de la regidoria de la qual és titular es plantegen moltes reserves respecte de la celebració, i que ha posat com a condició indispensable que deixen participar a comerços locals si volen fer-ho.

Salom explica: “La improvisació és la carta de presentació d’aquest desgovern. Mentre el Sr. Cortell, responsable de mercat, justificava la decisió de la Junta de Govern en que era un assumpte que s’ha d’aprovar “sí o sí” sense saber explicar els motius; la Sra. Garrigues insistia que la proposta va quedar sobre la mesa a falta de perfilar alguns assumptes, i que el que se recollia en l’acta, ja aprovada, no era correcte… Això ens diu que hi ha qui no llig els documents que aprova, i si és així tenim un problema més a afegir al nostre Ajuntament”, i afegeix: “un dels pocs detalls que se’ns ha comunicat és que segons el Sr. Cortell qualsevol persona podria eixir a vendre propietats a aquest mercat, i això ens fa pensar si l’Ajuntament va a entrar a donar suport i autoritzar una situació de possible il•legalitat o com a mínim irregular.”

Segons el portaveu del Grup Municipal Bloc Compromís, Paco Salom: “És inconcebible que ni el regidor de mercat ni la regidora de comerç sàpiguen donar detalls d’aquest projecte però, tot i això, ja s’haja aprovat en Junta de Govern i passat ordre per a la liquidació a aquesta empresa que ve de fora.” Salom continua: “Al nostre grup no li sembla correcte ni constructiu, ni tampoc ètic, gestionar un mercat d’aquestes característicques sense comptar amb l’opinió dels comerciants locals a través de reunions prèvies ni tampoc amb l’opinió dels grups de l’oposició, que ni tan sols hem estat informats quan fa vora un mes que ha estat aprovat en Junta de Govern”.

A més des de Compromís acusen a l’equip de govern de caure en contínues contradiccions de paraula i de fet: “Les argumentacions en defensa d’aquest mercat són la revitalització de l’hostaleria i el comerç municipal, però això costa bastant de creure quan plentegen i aproven la celebració en diumenge, en contra de qualsevol possibilitat de conciliació familiar i descans. Tampoc entenem com parlen de revitalitzar el comerç i l’hostaleria locals mentre justifiquen la tria del lloc de celebració (l’avinguda ajardinada d’Apotecari Bodí) expressament per estar junt al Centre Comercial Ribera del Xúquer, i allunyat dels eixos de comerç local tradicional. Com sempre actuacions discrecionals amb interessos satisfets a empreses privades que venen de fora”, conclou Salom.

Font: Bloc-Compromís Carcaixent

Comentarios para Bloc-Compromís: El govern de Carcaixent autoritza un “mercaet” privat per als caps de setmana estan ahora cerrados.