150 ANYS DE TRENET PRIMERA PARADA: DE LA BARRACA D’AIGÜES VIVES A L’ESTACIÓ DE VALLDIGNA

Publicado en marzo 28, 2014 con Sin Comentarios

Carcaixent (28.03.2014). Enguany es commemoren els 150 anys de la posada en funcionament de la línia de ferrocarril entre Carcaixent i Gandia, que més tard arribaria fins a Dénia.

Per això, l’Associació Cultural del Ferrocarril Valencià (ACFEV) i “Carcaixent m’agrada” coorganitzen una ruta senderista per tal de conèixer part del trajecte, concretament el tram entre l’estació de la Barraca d’Aigües Vives i l’estació de la Valldigna, que donava servei als pobles de Benifairó i Simat.

L’eixida serà el diumenge 30 de març i ha generat gran expectació, de manera que totes les places ofertades ja estan cobertes.

El camí que es recorrerà s’ajusta al màxim a l’antiga traça de la via del tren, que recorria la vall d’Aigües Vives entre tarongers fins arribar a la zona del Portitxol, on es conserven les restes més importants de la infraestructura ferroviària: la trinxera i les antigues quadres per als cavalls que estiraven dels vagons en la primera època del trenet. I és que no s’ha d’oblidar que en inici, aquest ferrocarril funcionava amb tracció animal.

La passejada serà guiada per membres de l’ACFEV, que explicaran les característiques tècniques de la línia i la seua història. A més, com ha passat amb altres eixides, comptarem amb els comentaris d’algunes persones vinculades directament al trenet que ens contaran la part més humana del seu dia a dia.

La ruta, a més de l’interés ferroviari, té un alt valor paisatgístic amb vistes precioses i quasi desconegudes de la Serra de les Agulles, el Mondúber, la vall d’Aigües Vives i la Valldigna.

Font: Carcaixent Magrada

Comentarios para 150 ANYS DE TRENET PRIMERA PARADA: DE LA BARRACA D’AIGÜES VIVES A L’ESTACIÓ DE VALLDIGNA estan ahora cerrados.