Finalitza Veïns pel Clima!: estalvia i guanya, el concurs d’estalvi d’energia promogut per l’Agència Energètica de la Ribera.

Publicado en junio 17, 2013 con Sin Comentarios

 

El concurs Veïns pel Clima!: estalvia i guanya, promogut per l’Agència Energètica de la Ribera finalitzà el darrer 31 de març. El divendres 14 de juny, en el Museu de la Festa d’Algemesí, es va celebrar la cerimònia de lliurament de premis. El grup guanyador ha sigut “Trullasets” de Benifaió, amb un estalvi d’energia del 46,83% respecte l’any anterior.

Veïns pel clima és un projecte dirigit a promoure una cultura d’estalvi d’energia, en aquest cas el sector domèstic, a través del canvi dels hàbits de consum d’energia.

Els membres del grup guanyador compartiren els canvis d’hàbits que han posat en pràctica en els quatre mesos que ha durat la competició i que els han portat a aconseguir un gran estalvi d’energia i una important reducció en la factura de la llum i el gas. Alguna d’estes bones practiques són:

– Desconnectar el “stand-by” en aparells electrònics, en especial en la TV.

– Baixar la temperatura del termo d’aigua calenta i programar-lo perquè no estiga funcionant les 24 hores del dia.

– No deixar llums enceses ni aparells que no s’estiguen usant, com la TV.

– Canviar les peretes d’incandescents i/o halògenes per LED o baix consum.

– No tindre massa temps oberta la porta del frigorífic.

– Cuinar amb les cassoles tapades i utilitzar el calor residual.

– Programar la calefacció perquè funcione només quan s’està a casa i només en les estances en ús. Apagar-la de nit.

– Posar la rentadora a màxima capacitat

– Planxar únicament la roba que és necessària, evitar roba interior, torcamans, tovalles…

– Dutxar-se en lloc de banyar-se.

Des de l’AER es fa un balanç positiu de les dues campanyes. Han participat un total de 410 famílies de 23 municipis distribuïdes en 56 Veïnats Energètics.

La mitjana d’estalvi aconseguit ha sigut del 26,18%, i s’ha aconseguit evitar l’emissió a l’atmosfera de 69 tones de CO2.

A més de a la Ribera, este concurs s’ha desenvolupat en 16 regions més de distints països europeus. L’equip guanyador viatjarà a Brussel·les on participarà en la cerimònia d’entrega del premi a la llar que més ha estalviat entre totes les regions participants. El projecte està cofinançat pel la CE a través del programa Energia Intel·ligent per a Europa (IEE).

Més informació: Agència Energètica de la Ribera, Pç. d’Argentina, 1 – Algemesí, T.962424641

Comentarios para Finalitza Veïns pel Clima!: estalvia i guanya, el concurs d’estalvi d’energia promogut per l’Agència Energètica de la Ribera. estan ahora cerrados.