CARCAIXENT M’AGRADA ORGANITZA LA II FESTA-HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS

Vicent andres estelles carcaixent

Publicado en septiembre 12, 2012 con Sin Comentarios

 

L’Associació Cultural Carcaixent m’Agrada ha organitzat per al proper dissabte, 15 de setembre, a partir de les 21.30 hores, la segona festa-homenatge a Vicent Andrés Estellés. Serà en el carrer que l’escriptor i periodista de Burjassot té amb el seu nom a Carcaixent, a les portes del CEIP Francesc Pons, per un preu popular de 3 euros.

Els ciutadans i ciutadanes que s’hi vulguen sumar a la festa, només han de dur un entrepà i ganes de compartir una vetlada cultural i lúdica que obri la nova temporada d’activitats del col·lectiu.L’any 2010, l’escriptor Josep Lozano va fer una crida a la societat valenciana per instaurar una celebració anual en homenatge al poeta de Burjassot Vicent Andrés Estellés. En aquella primera ocasió, col·lectius de 30 ciutats van organitzar un sopar popular amb uns pocs requisits bàsics: compartir menjar típic de la nostra gastronomia, beure vi valencià i llegir poemes d’Estellés. Nombrosos músics, poetes, artistes, bloggers i mitjans de comunicació se’n van fer ressò d’esta iniciativa senzilla i engrescadora.

La idea de la Festa Estellés va sorgir de l’admiració que li provocà a Josep Lozano la festa que organitzen els escocesos, des de fa ja més de 200 anys, per celebrar el naixement del seu poeta Robert Burns.

A més, a partir de setembre de 2012 comença l’Any Estellés, la celebració d’un any cultural en honor a un dels poetes valencians més grans del segle XX. Esta iniciativa, impulsada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament de Burjassot, compta també amb el suport de la Diputació de València.

Font: Carcaixent M´agrada

Comentarios para CARCAIXENT M’AGRADA ORGANITZA LA II FESTA-HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS estan ahora cerrados.